19 Ekim 2021 Salı

Fenomen Halil İbrahim Göker: Kısıtlanıyoruz, Sosyal Medya Global Bir RTÜK Halini Aldı

Instagram, Facebook, TikTok gibi pek çok sosyal medya platformunda uygulanan çeşitli ‘topluluk kuralları’ mevcut. Bu kurallar genel olarak hakaret, şiddet, cinsel içerik, nefret söylemi gibi toplumsal hassasiyet içeren konularla ilgili. Platformlar bu tür konulardaki içerikleri kimi zaman sansürleyip bir uyarı ile paylaşırken kimi zaman da tamamen kaldırıp durumun tekrarlanması durumunda ilgili hesaba yaptırım uygulayabiliyor.

Ancak son dönemde özellikle Instagram’ın içerik üreticilerine bu konuda farklı yaptırımlar uygulamaya başladığına yönelik iddialar var. İddialardan birinin sahibi ise sosyal medya fenomeni Halil İbrahim Göker. Instagram’da takipçilerine konuyu hikayelerinde yaptığı paylaşımlarda açıklayan Göker, getirilen sansürün boyutlarının artık epey arttığını belirtirken çeşitli kısıtlamaların da geldiğini söyledi.

‘Global bir RTÜK var’

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/fenomenlerden-sosyal-medya-elestirisi-global-rtuk-h116318.html

The post Fenomen Halil İbrahim Göker: Kısıtlanıyoruz, Sosyal Medya Global Bir RTÜK Halini Aldı first appeared on Son Dakika Haberleri - Güncel Haberler.



Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler https://www.ulkugundem.com/fenomen-halil-ibrahim-goker-kisitlaniyoruz-sosyal-medya-global-bir-rtuk-halini-aldi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder