16 Ekim 2021 Cumartesi

İnsanlığın Sonunu Getiren Bir Zombi Felaketini Mümkün Kılacak 5 Bilimsel Senaryo

Bir hastalık ortaya çıkar, bulaşıcıdır, milyonlar ölür, ancak bir yaratık olarak yeniden doğarlar… Hikaye hep aynı. Peki size Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi internet sitesinde bir “Zombi Hazırlığı” kılavuzu olduğunu söylesek? İşler şimdi biraz tuhaflaşmaya başlıyor. TeknoGelecek yazı dizimizin yeni bölümüne hoş geldiniz.

Şimdi size uzun uzun popüler zombi felaketi konulu filmlerden ya da dizilerden bahsetmeyeceğiz. Bilim kurgunun korku ve gerilimle harmanlandığı bu yapımlarda çıkış noktası hep aynı oluyor. Bazıları olabildiğince başarılı şekilde öykü aktarsalar da kötü yapımlar yüzünden, zombi meselesi iyice alay konusu olmuş durumda. 

Ne olursa olsun, o diziler ve filmler sayesinde zombi olayına hemen hemen herkes hakim. En azından bu işin ucunda insanların canavarlaşıp hayvansal güdüleriyle hareket ettikleri gerçeğini biliyoruz. Aynı zamanda çürüyorlar, morarıyorlar, çoğu zaman düşünmeden motor fonksiyonlarıyla hareket ediyorlar, kafalarından vurulmadıklarında ölmüyorlar, acı hissetmiyorlar… 

Tüm bu birikimler, konuyu gerçekten de saçma sapan görünen bir noktaya taşıyor. Aslında oldukça ciddi bir konuyla karşı karşıyayız. Bunu söylerken sırtımızı, dünyanın her köşesinde bulaşıcı hastalıklarla savaşan Dünya Sağlık Örgütü’ne yaslıyoruz. Şimdi “Koskoca kurumun zombi felaketi ile ne işi olur?” demeyin. 2011 yılında düzenlenen bir “Zombi Hazırlığı” kampanyası kapsamında, internet üzerinden insanlara felaketten nasıl korunacaklarına dair yayınlar yapıldı. Okullarda öğrencilere aynı konularda dersler verildi. Sitede hala, bir felaket esnasında nasıl kurtulabileceğinize dair açıklamalar yer alıyor, örgütün olası bir felakete karşı hazırlıklı olduğu söyleniyor. 

Konun teknolojiyle ne ilgisi olduğunu soranlar için küçük bir açıklama yapalım: Moleküler biyoloji, tıbbi çözümler, biyolojik silahlar ve daha nicesi küçük, çok küçük bir virüsün yaygınlaşması için yeterli sebepler sunuyor. Bu arada bir de TeknoGelecek serimizin önceki ikinci bölümünde işlediğimiz, nüfus kontrolü ihtimali var.

Gelin bu bölümde zombilere, ortalıkta çürüyen, kokuşmuş ve hastalıklı insanların kol gezdiği o felaket ihtimallerine yakından bakalım. Ele alacağımız konuların hepsi birer bilimsel varsayım.  

5. Doğada hazır halde bekleyen, insan nüfusunun yarısında bulunan bir beyin paraziti: 

Toksoplasmoza gondii. 

Kurbanlarının beynini avlayan, insani yetileri saf dışı bırakan, tek hücreli kötücül bir parazit. Günümüzde insanlara bulaşabilen, uzun süreler boyunca varlığını belli etmeden yaşayan bir canlı. Kuşlarda, farelerde ve sığırlarda da görülmesiyle biliniyor, ancak sadece kedilerin bağırsaklarında üreyebiliyor. Etkilerini gösterdiğinde akut bir hastalık olan “toksoplazmoza” neden oluyor. 

Peki bir zombi felaketine nasıl neden olabilir?

Dünyadaki insanların yarısından fazlası, düzenli olarak toksoplazmozla enfekte oluyor. Belki de onlardan birisi sizsiniz. Bu kişilerin akli dengelerini kaybetmeye daha eğilimli olduğu da tespit edilen bir diğer detay. Hatta halihazırda aynı hastalığa yakalanan fareler, tam anlamıyla zombileşiyorlar. Aniden bu canlının mutasyon geçirip, insanların üzerinde daha etkili olduğunu düşünün. Hatta bu mutasyonun bir laboratuvar ortamında yapay olarak meydana getirilip, bir biyolojik silah olarak kullanıldığını varsayın. 

()

Kaynak: www.webtekno.com
URL: https://www.webtekno.com/insanligin-sonunu-getiren-bir-zombi-felaketini-mumkun-kilacak-5-bilimsel-senaryo-h56599.html

The post İnsanlığın Sonunu Getiren Bir Zombi Felaketini Mümkün Kılacak 5 Bilimsel Senaryo first appeared on Son Dakika Haberleri - Güncel Haberler.



Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler https://www.ulkugundem.com/insanligin-sonunu-getiren-bir-zombi-felaketini-mumkun-kilacak-5-bilimsel-senaryo/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder