19 Mayıs 2021 Çarşamba

2.1 Milyarlık zararın nedeni bulundu: Dış güçler

Türkiye Varlık Fonu’na devredilene kadar kârda olan, 2017’den bu yana ise 4 senede toplam 2 milyar 106 milyon lira hasar eden ÇAYKUR, bu hasarın bahanesini “dış eforlara” bağladı.

Türkiye Varlık Fonu’na devredilene kadar kârda olan, 2017’den bu yana ise 4 senede toplam 2 milyar 106 milyon lira hasar eden Çay Şirketleri Genel Müdürlüğü ÇAYKUR, bu hasarın bahanesini “dış eforlara” bağladı.

ÇAYKUR, Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Kurulu’nda CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın yönelttiği “Neden bu kadar makûs bir mali tablonuz var ve neden her sene hasar ediyorsunuz?” sualine yazılı yanıt gönderdi. Yanıtta “dış tesirlere” değinilerek şu görüşler korunuldu:

MÜCADELE HARCIYORUZ AMA

“Elbette ki hiçbir zaman sonucunun hasar olacağı öngörüsüyle tasarılama ve maksatlar koymuyoruz ancak sene içi uygulamalarımızda çok değişken ve dışarıdan tesirlere sarih asıllaşmalar olabiliyor. Stratejik tasarılamalarımızda ve bilanço kastetmelerimizde her zaman üretici, pazar ve harcayıcı çevresinde konumlanması gereken balansın sağlanmasına müteveccih mücadele ve gayret içerisindeyiz.

Teşekkülümüzün kamusal eforu ve sosyal mesullükleri ve buna paralel temenniler, bölgenin özel koşulları, çayın ülkemiz için stratejik ürün olması gibi özel koşullar gereği zaman zaman reelleşmelerde sapmalar olabilmektedir. Bu koşullara karşın kârlı bilançolar açıklamak için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.”

İHRACAT NİÇİN ARTMIYOR?

Milletvekillerine sevk edilen yanıtta ihracatın artırılmasına müteveccih çalışmalar için de şu değerlendirmelere yer verildi:

“Yurtdışı pazarlara çay satabilmek çok uzun süreçler isteyen, o ülkelerde damak tadı ve içim alışkanlıkları bilgilerine gereksinim dinlenen, ehemmiyetli ölçülerde tanıtım, beynelmilel fuar katılımları ve reklam bütçeleri gerektiren bir süreçtir. Yurt dışı çay borsalarında bugün 1.5-2 dolardan başlayan maliyetlerde çay bulmak olasıyken, bizim maliyetimiz dahi bu maliyetlerin çok üzerindedir. Yeniden de tesirli fuar tanıtım ve organik çayımız üzerinden bugünkü ihracat sayıları ölçeğinde yurt dışına kolili çay satışları yapmaktayız.”

GÜNDE 250 MİLYON KADEH ÇAY İÇİLİRKEN BU HASAR BÜYÜK ZAFER!

Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Kurulu Abonesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, LAFÇI’ye yaptığı açıklamada, günde en az 250 milyon kadeh çay içilen Türkiye’de ÇAYKUR’un hasar ettirilmesinin inanılması efor büyük bir zafer ! olduğunu söyledi. Yavuzyılmaz, “Şimdi de hasarın sebebini dış eforlara bağladılar. ÇAYKUR 2017’ye kadar kâr eden bir müesseseydi. Türkiye Varlık Fonu’na devredildikten sonra senede 657 milyon liraya kadar erişen hasarı var. Bir senede 3 genel müdür değişti. Hasar son 4 senede 2 milyar lirayı geçti” diye konuştu.

Deniz Ayhan/Lafçı

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/2-1-Milyarlik-zararin-nedeni-bulundu-Dis-gucler/250599

The post 2.1 Milyarlık zararın nedeni bulundu: Dış güçler first appeared on Son Dakika Haberleri - Güncel Haberler.



Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler https://www.ulkugundem.com/2-1-milyarlik-zararin-nedeni-bulundu-dis-gucler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder