19 Mayıs 2021 Çarşamba

Bakan “zam değil güncelleme” dedi!

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, geçiş fiyatlarına yapılan maliyet çoğalışının ‘zam değil aktüelleme’ olduğunu ifade etti.

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, köprü ve otoban geçiş fiyatlarının hangi kriterlere göre hesaplanıp zam yapıldığını soran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Muvaffak Olur’a esrarengiz bir yanıt verdi.

Bakan, “Geçiş fiyatları döviz kuru üzerinden yapılan hesaplamalar ile Türk Lirası olarak uygulanmaktadır. Bu vaziyet, geçiş fiyatlarına uygulanan bir zam olmayıp kontratın gereği olarak yapılan aktüellemelerdir” dedi. Osmangazi Köprüsü’nden geçen vasıtaları tek tek saydı: Kasadan 3,3 milyar çıktı

CHP’li Muvaffak Olur ise, Bakan’ın vermiş olduğu cevaba ait yaptığı açıklamada “Bakan yurttaşlara alıcı gözüyle bakıyor. 7 suallik önergemize vermiş olduğu iki satırlık cevapta, köprü ve otoban taşıt geçiş fiyatlarında bir zam yapılmadığını, döviz kuru üzerinden hesaplanıp, Türk Lirası olarak uygulandığını belirtmiş” dedi.

KATAR’A İNDİRİM VAR

Milletvekili Ali Mahir Muvaffak Olur, “Katarlıların sahibi olduğu BEIN Sports’a dolar kuruna değişmezlediler. Mevzu kendi yurttaşlarına gelince, taşıt geçiş fiyatlarında işletmelerden hiçbir indirim arz etmeyip, caddeye çıkma yasaklarında bile taşıt geçiş garantisi kapsamında parayı firmacı işletmelere ödüyorlar” dedi.

Veli Toprak/Lafçı

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Bakan-zam-degil-guncelleme-dedi/250606

The post Bakan “zam değil güncelleme” dedi! first appeared on Son Dakika Haberleri - Güncel Haberler.



Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler https://www.ulkugundem.com/bakan-zam-degil-guncelleme-dedi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder