19 Mayıs 2021 Çarşamba

Kennedy hakkında yıllar sonra ortaya çıkan gerçek!

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre Amerika Birleşik Devletleri’li gazeteci Carol Leonnig’in yeni kitabı “Sıfır Zafersizlik: Saklı Servisin Yükselişi ve Düşüşü” ismiyle yayımlandı.

Kitapta, 1963’te suikast neticeyi can veren Amerika Birleşik Devletleri’nin 35’inci Başkanı John F. Kennedy’nin kendisini gözetmekle görevli casusları uzak tutarak güvenlik sarihi oluşturduğu öne sürüldü.

Kitaba göre, Jacqueline Kennedy ile konutlu olan başkanın konutluluk dışı saklı ilişkileri protokolde sık sık kural ihlali yapılmasına neden oldu. Saklı servisin koruma görevinde en büyük sualin Kennedy olduğunu belirten Leonnig, başkanın beraber olduğu bayanların adlarının casuslar tarafından alınmasını menettiğini yazdı.

Casus Tim McIntyre, başkana otellerde ve özel evinde yatak odasına kadar eşlik eden bayanlar olduğunu belirterek, “Bu bayanlar arasında oyuncular, hayat bayanları ve sekreterler vardı. Ancak başkan gözetmelerin bayanların adlarını sormalarını menetmişti” dedi.

‘Suikast önlenebilirdi’

Şahit ifadelerine göre, Kennedy’nin ilişki yaşadığı bayanlar arasında oyuncular Marlene Dietrich ile Marilyn Monroe, ressam Mary Eno Pinchot Meyer ve basın büroyu stajyerleri de vardı.

Carol Leonnig kitabında vaziyeti “Kennedy, kendi şahsi güvenliği mevzusunda son derece aldırışsızdı. Tavırları bazı casusları sıkıntılı edip kızdırıyordu. O casuslar başkanı gözetmekte zorlanıyordu” laflarıyla anlattı.

İddiaya göre, Kennedy 1963’te Demokrat Parti’deki ayrılınmayı gidermek için Florida ve Teksas turundayken, ulusa sempatik görünmek için yakın gözetmelerine kendisi arabadayken bir araba uzunluğu uzaklıkta ve ayrı bir taşıtta olmalarını söylemişti.

First Leydi Jacqueline Kennedy’yi gözeten takımın başındaki Clint Hill, Teksas’ta 22 Kasım 1963’te Kennedy taşıtındayken uğradığı suikastın, başkan gözetmelerine “mesafeli durun” demeseydi önlenebileceğini öne sürdü.

Hill, “Kennedy’nin vasıtasında bulunsaydım üçüncü mermi atışından evvel başkana siper olabilirdim. Ancak emir gereği arkadaki arabadaydım” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com
URL: https://www.sacitaslan.com/kennedy-hakkinda-yillar-sonra-ortaya-cikan-gercek-haberi-532863

The post Kennedy hakkında yıllar sonra ortaya çıkan gerçek! first appeared on Son Dakika Haberleri - Güncel Haberler.



Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler https://www.ulkugundem.com/kennedy-hakkinda-yillar-sonra-ortaya-cikan-gercek/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder