20 Mayıs 2021 Perşembe

Resmi Gazete’de yayımlandı! Esnafa hibe desteği yürürlüğe girdi

Corona virüsü salgınından etkilenen esnafa müteveccih hibe kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 5 bin ila 3 bin lira hibe yardımından 17 Mayıs haysiyetiyle kazanç aidatı mükellefi olan esnaf faydalanabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başı Kabine buluşması sonrası esnafa destek kolisini açıklamıştı.

Erdoğan, esnaf ve şirketlere iki ayrı grupta bir kerelik 3 ve 5 bin lira nakdi takviye yapılacağını belirterek ”235 bin esnafa 5 bin TL, 1 milyon 150 bin esnafa da 3 bin lira hibe verilecek” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı destek koliyi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kim 5 bin TL, kim 3 Bin TL hibe alacak?

Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, corona virüsü, salgını sebebiyle esnaf ve sanatkarlar ile hakikat şahıs tacirlere verilecek hibe takviyesinin usul ve temelleri yayımlandı.

Karara göre, hibe takviyeyi tek seferde ödenmek üzere ekonomik faaliyet mevzuları Bakanlık tarafından tanımlanacak iki ayrı grup için 5 bin TL ve 2 bin TL olacak.

Hibe yardımından 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren kazanç aidatı mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile hakikat tacirler temel faaliyet mevzuları üzerinden faydalanabilecek.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Resmi-Gazete-de-yayimlandi-Esnafa-hibe-destegi-yururluge-girdi/250650

The post Resmi Gazete’de yayımlandı! Esnafa hibe desteği yürürlüğe girdi first appeared on Son Dakika Haberleri - Güncel Haberler.



Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler https://www.ulkugundem.com/resmi-gazetede-yayimlandi-esnafa-hibe-destegi-yururluge-girdi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder