18 Mayıs 2021 Salı

Atatürk’ün bağımsızlık ateşini yakışının 102. yıldönümü coşkuyla kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı koronavirüs salgını ihtiyatlarıyla kutluyoruz.

Emperyalizme karşı verilen destansı gayretin ilk adımının 102. yıldönümünde, merasimlerin ilk adresi yeniden Anıtkabir olacak. Çok rakamda belediye ve sivil teşkilat renkli faallikler tertip edecek.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama merasimlerinin Ankara’daki ilk adresi Anıtkabir olacak. İstanbul’da valilik ve CHP’li belediyelerin tertip edeceği faalliklerle kutlanacak. 

İstanbul Valiliği tarafından tertip edilecek resmi program kapsamında bugün ilk olarak sabah 09.45’de Taksim Cumhuriyet Abideyi’na çelenk vazgeçilecek. Ardından Ayasofya Alanı’ndan başlayarak Beşiktaş Stadyumu’nın önüne kadar 102 Bisikletli Sporcu Gruplarının Sancaklı Şehir Turu tertip edilecek.

Öğleden sonra ise Gençlik ve Spor Şehir Müdürlüğü’nde Satranç Turnuvası Ödül Merasimi, Gençlik Konseri ve Millet Oyunları Şovu yapılacak.

Haliç’te de 19 Mayıs Tenis Şov Yarışması tertip edilecek. Stadyum ve spor salonlarında ise akşam saat 19.19’da İstiklal Marşı, hoparlörlerden okunacak. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabahki resmi törenin ardından saat 16.45’te eşi Dilek İmamoğlu ile beraber Haliç Şat üzerinde tertip edilen tenis şov maçını izleyecek. Akşam ise Kuruçeşme’de tertip edilecek “Ceza” grubunun konserine katılacak. 

19.19’DA 10. SENE MARŞI

Beşiktaş Belediyesi ise sabah Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde tertip edilecek resmi törenin ardından saat 11.00’de Beşiktaş Belediye Binası önünden bando takımı ve belediyeye ait vasıtalar ile “19 Mayıs Kafileyi” oluşturacak.

Vasıtalar tüm semtleri dolaşarak marş dinletisi yapacak. Sancaklarla süslenen Konaklar Semti Şebboy Cadde’ta kurulan LED ekrandan da akşam 19.19’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah dostları için, vatandaşlara beraber İstiklal Marşı ve 10. Sene Marşı söylenecek.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tüm sosyal medya hesaplarındaki 19 Mayıs kutlama iletisine Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’şöhret ebedi yapıtı Hitabe’un sesli kitap linki ilave edildi. Vatandaşların bu linke tıklayarak Hitabe’u dinleyebileceği duyuruldu.

KARTAL’DA ŞOV MAÇLARI

Kartal’da Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımı ile Kartallı Kazım Alanı’nda başlayacak olan kutlamalarda, bando ekibi eşliğinde üstü sarih otobüsle, bisiklet ve vosvos kafileleri tertip edilecek. Daha sonra ise Kartal Alanı’nda acemi spor kulüpleri tarafından şov maçları yapılacak. 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de kafile eşliğinde ilçede tur atarak vatandaşların bayramını kutlayacak. Takımı da eşlik edecek. 

NORMAL VASITALAR GEÇİŞİ

Kadıköy Belediyesi de ilçede normal taşıt kafileyi oluşturacak. Belediye önünde saat 11.00’de başlayacak olan kafile Kalamış Atatürk Parkı’nda Bisiklet Turu’yla buluşacak. Öğlen 12.00’de ise Bandırma vapurunun 726 kmlik rotası için kürek ergometresi faalliği, ardından bisiklet turu tertip edilecek. Bisikletliler, Normal Taşıt Severlerle beraber yola çıkarak, Fenerbahçe Muhtarlığı önünde bekleyen 19 Mayıs TIR’ıyla buluşacak. Faalliklere Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katılacak.

KAYKAY VE BASKETBOL

 Beylikdüzü’nde faallikler, Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Alanı ve Atatürk Abideyi’na çelenk sunma merasimiyle başlayacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık gençlerle muhtelif faalliklerde bir araya gelecek. Program kapsamında saat 13.00’te Beylikdüzü Belediyesi’nin Yaşam Vadisi 2. Etapta yaşama geçirdiği Skatepark alanında ‘Kaykay Şenliği’ renkli görüntülere sahne olacak. Cumhuriyet Semti Sosyal Yaşam ve Spor Merkezi’nde basketbol turnuvası tertip edilecek.

ATATÜRK SERGİSİ

Bakırköy’de ise Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da katılımıyla sabah 09.30’da Serbestlik Alanı’nda merasim yapılacak. Daha sonra Bakırköy Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bakırköy Şubesi, “Mecmua Kapaklarında Atatürk Sergisi”nin açılışını Cumhuriyet Alanı’nda yapacak. Ayrıca Dikilitaş’tan başlayıp Bakırköy Serbestlik Alanı’nda bitecek olan faallikte ise sporcular ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu yürüyecek. Bir kadın ve bir erkek sporcu da sancak flaması taşıyacak. Beylikdüzü’nde ise koronavirüs önlemleri kapsamında Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Alanı ve Atatürk Abideyi’na çelenk konulacak. 

‘BANDIRMA’ SARIYER’DE

Sarıyer Alanı’nda ise Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katılımıyla sabah 09.00’da merasim tertip edilecek. Sarıyer sahilinden temsili Bandırma vapuru kaldırılacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’şöhret İstanbul’dan Samsun’a hareketinin başlangıç noktası olan Galata Rıhtımı ziyaret edilecek.

Dalgıçlar ise deniz altında Türk Sancağı kalemtıraş. Öte yandan Ferahevler, Sarıyer Merkez, Kilyos Alan, Darüşşafaka, Huzur Semti, Reşitpaşa, Ömürtepe’de kurulacak mobil sahnelerde Faik Pala konseri tertip edilecek. 

Avcılar’da da resmi törenin ardından saat 12.00’de Barış Manço Kültür Merkezi önünden başlayacak olan bando ilçeyi gezecek.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Ataturk-un-bagimsizlik-atesini-yakisinin-102-yildonumu-coskuyla-kutlaniyor/250559

The post Atatürk’ün bağımsızlık ateşini yakışının 102. yıldönümü coşkuyla kutlanıyor first appeared on Son Dakika Haberleri - Güncel Haberler.



Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler https://www.ulkugundem.com/ataturkun-bagimsizlik-atesini-yakisinin-102-yildonumu-coskuyla-kutlaniyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder