20 Mayıs 2021 Perşembe

Gizli cezalandırma! Ukrayna’ya İHA satışı, Rusya’dan uçuş yasağı getirdi

AKP iktidarının dış siyasette sıkışması, makûs idare ve salgınla daralan ekonomiyi iyice vurdu. Rusya’nın turist yasağının sebebinin ise syosunun değil siyasi olduğu anlaşıldı.

Dış siyasette sıkışma gün geçtikçe çoğalıyor. Avrupa Parlamentosu sert bir raporla Türkiye’nin bütün abonelik sürecine son verilmesini istedi.

Amerika Birleşik Devletleri ile haziranda nasıl bir yol haritası çizilecek belirli değil. 

Rusya ile S-400, Ukrayna, Suriye, İsrail ihtilafları var. Çin’le üstü kapalı bir Uygur Türkleri krizi yaşanıyor…  Bloomberg: Türkiye uçuşlar için Rusya’yı ikna edemedi

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan gibi Körfez ülkeleriyle de sorunlar büyük…

Enflasyonla, işsizlikle, döviz kurlarında istikrarsızlıkla cendereye giren ekonomi suratından Türkiye net bir siyaset çizemiyor. Dış siyasetteki tökezlemenin nefesi ekonominin üzerinde başka bir deyişle…

Pandemiden etkilenmeyen hiçbir kesim, hiçbir sektör kalmadı ama turizm bu sektörlerin başında yer alıyor. Aşıda da şimdiye kadar galibiyetli olunamadığı için 30 milyar dolar olarak telafuz edilen turizm kazançlarına erişmek hayal.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunu kabullenmiş olmalı ki evvelki gün “Turist gelmiyor gelenden de üç beş dolar kazanalım” dedi.

Batı’da Almanya ve İngiltere’den kısa vadede turizm hareketi güç. Kırmızı listede yer alan Türkiye, seyahat sigortalarının kapsamı dışında. En ehemmiyetli pazar Rusya’dan ise temmuzdan evvel bir hareket imkânsız görünüyor. 

Rusya’da yaşayan iş insanlarına, oradan durum nasıl görünüyor diye sordum. Ne yazık ki vaziyet sıkıntılı.

Sorunun covid’den çok siyasi olduğunu söylüyorlar. Türkiye’ye yasak kararının Ukrayna’ya İHA satıldığı haberlerinden sonra geldiğini söyleyen bir iş insanı, Rus turistin arzları artsa da hükümet tarafından “tasarı yapmayın” uyarısıyla karşılaştığını anlatıyor. Yorumu şöyle:

“Yasak salgınla alakalı olmaktan çok azıcık cezalandırma olarak görünüyor. Buradaki yorumlar bu güzergahta.”

Türkiye’ye uçuşları durduran Rusya, dün seçenek pazarlara 500’e yakın charter uçuşu başlattı. Bu destinasyonlar arasında en çok uçuş izni alan ülkeler Bulgaristan, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri.  Rus turistler ne zaman gelecek? İşte en iyi senaryo

Verilen izinle, yaz tatili için Rusya’nın takribî 20 bölgesinden yurtdışına uçuşlar olacak.

KURUL BEKLENİYOR

Rusya’dan analiz yapmak için bu hafta bir kurul gelecek. Türk turizmciler hâlâ umutlarını gözetmek istiyor.

Tek umut direnme eforu kalmayan Rus turizm firmaları ile ulusun Türkiye’ye gelme arzıyla yaratılacak baskıda.

Bunun da 30 Haziran’dan evvel olması beklenmiyor. Turizmde kredi ötelemelerinin, kısa çalışma tahsisatının sona ereceği haziran da kazanç açısından kaybedilmiş görünüyor!

Turizmci entübe, yoğun bakımdan çıkar mı öğrenilmiyor!

Jale Özgentürk/Cumhuriyet Türkiye’ye makûs haber… Ruslar uçuşları durdurdu

Kaynak: www.patronlardunyasi.com
URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Gizli-cezalandirma-Ukrayna-ya-IHA-satisi-Rusya-dan-ucus-yasagi-getirdi/250654

The post Gizli cezalandırma! Ukrayna’ya İHA satışı, Rusya’dan uçuş yasağı getirdi first appeared on Son Dakika Haberleri - Güncel Haberler.



Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler https://www.ulkugundem.com/gizli-cezalandirma-ukraynaya-iha-satisi-rusyadan-ucus-yasagi-getirdi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder