19 Mayıs 2021 Çarşamba

TTB: “Yanlış politikalar yüzünden her gün 200 kişi ölüyor”

Lafçı Gazetesi’nden Latif Sansür’ün haberine göre açıklamada, Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık İş Teşkilatlarının yaptığı ihtarların dikkate alınmamasının cemiyete hastalık, fukaralık ve vefat getirdiği belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün DSÖ temkinleri kaldırmanın  ön şartı olarak açıkladığı, 6 kriterden hiç biri sağlanmadan kademeli banalleşmeye gidilmesine tepki gösterildi.

“CEMİYET HASTALIĞIN ÖNLENEBİLECEĞİNE OLAN İNANCINI YİTİRDİ”

Cemiyetin hastalığa teslim olduğu, hastalığın önlenebileceğine dair inancını yitirdiği belirtilen açıklamada, “Cemiyeti muhatap almayan güvenlikçi yasakçı pandemi siyasetiyle vatandaşları içine soktuğunuz fukaralık ve naçarlık, yaşamı kıymetsizleştirdi. Vatandaşlarımızı ekonomik fayda üzerinden belirleyerek bazısını uygun olmayan şartlarda çalışmaya zorladınız, bazısını da ekonominin malzemesi yaptınız. Mektepleri kapatarak milyonlarca talebeyi bir yılı aşkın bir zamandır eğitimden kopardınız. İnsanlık iftiharını ayaklar altına alarak, insanları hayatlarına devam etmek için canlarını tehlikeye atmaya zorladınız. Hayatın sıhhatini değil, vatandaşların canı pahasına kârın devamını kastetmek, cemiyeti harcamaktır” ifadeleriyle iktidarı tenkit etildi.

“YANLIŞ SİYASETLER SURATINDAN GÜNDE 200 BİREY CAN VERİYOR”

Bilimsel yardımdan yoksun bir biçimde amaçlanan beş bin rakamına erişilemediği gibi yanlış siyasetler sebebiyle her gün 200’ün üzerinde vatandaşın kaybedildiği belirtilen açıklamada; “Makûs gidişe cevap olarak daha tesirli adımlar atılması, yanılgılardan dönülmesi gerekirken eş yanlışlarda ısrar ediliyor. Virüsün bulaşma saati ve günü olmamasına karşın hafta sonu ve geceleri kısıtlama uygulayarak; parklar, sahilleri kapatıp AVM’leri açarak iktidarın ne kastettiğini kavramak kolay değil” denilerek cemiyetin geçim sağlamasının önünde en büyük maninin akıldışı usuller, yasaklar olduğu vurgulandı.

TESİRLİ BİR FİLYASYON UYGULANMALI

Açıklamada ayrıca pandemi ile gayrette çözüme müteveccih şu teklifler dile getirildi: “Covid-19’a karşı amaçlanan bağışıklama bir an evvel reelleştirilmeli. Covid-19 hastaları tespit edilmeli ve tesirli bir filyasyon uygulanmalı. Kapalı alanlar havalandırılmalı, insanların bir araya gelmesi önlenmeli. Sarih alanlarda kaidelere uyarak bulunmak bulaş tehlikesini düşürür. Bulaş tehlikesini düşürmeye müteveccih sağlık eğitimi verilmeli. Pandemi hakkında saydam bilgilendirme yapılmalı.”

Kaynak: www.sacitaslan.com
URL: https://www.sacitaslan.com/ttb-yanlis-politikalar-yuzunden-her-gun-200-kisi-oluyor-haberi-532835

The post TTB: “Yanlış politikalar yüzünden her gün 200 kişi ölüyor” first appeared on Son Dakika Haberleri - Güncel Haberler.



Son Dakika Haberleri – Güncel Haberler https://www.ulkugundem.com/ttb-yanlis-politikalar-yuzunden-her-gun-200-kisi-oluyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder